Thursday, September 24, 2009


Peaks HIngerõõmule tegema. :p

Monday, September 07, 2009


Olgu öeldud, et ma küll sõin seeni, aga ainult siis, kui muud väljapääsu polnud.

Eelmine aasta korraks mõtlesin, et võiks proovida ise teha, et äkki tuleb siis hästi välja ja hakkab meeldima, kuid mõtteks see jäigi.
See aasta aga ema leidis kodukandist kukeseene kasvukoha (haruldane värk sealkandis) ja siis sain elus esimest korda võiga praetud kukeseeni. Nämm-nämm!
Läksin ka ise kukeseenele. Ja juhtus, et kuna mu HIngerõõm unistas kaua juba seenepitsast, siis seda ma tegingi.

Pitsapõhja leidsin SIIT. Superhea muide, kindlasti võtan just selle retsepti ka edaspidi kasutusele.
Kopeerin siia ka. Qsti blogis on muide kõik asjad superhead, mis mina proovinud olen.

Taigen:
1tl suhkrut
1 dl käesooja vett
1pk kuivpärmi (ise kasutasin 25g värsket)
450-500g nisujahu
1 1/2tl soola
1 1/2dl käesooja piima

Lahusta suhkur vees, lisa pärm ja sega. Lase 10 min soojas kohas seista. Sega suures kausis jahu soolaga ja tee keskele süvend. Vala süvendisse piim ja pärmisegu. Sõtku ühtlaseks ja tee taignast pall. Venita ja voldi tainast kahekorra. Jätka seda umbes 10 minutit kuni tainas on piisavalt sitke vetruv. Lase soojas kohas rätikuga kaetult kahekordseks kerkida. Vala kerkinud tainas jahusele lauale ja sõtku samamoodi läbi kui enne kerkima jätmist.

Peale seda kaotasin pitsale tomatipasta, võiga ja sibulaga praetud kukeseened), praetud hakkliha (vähese tomatipastaga ja maitsestatud), juustu, kuubikuteks tükeldatud tomatid, hapukurgid ja paprika ning poolikud oliivid.

Pistsin ahju, kui oli kõik helepruun, panin törts riivjuustu veel peale ja ootasin, kuni kõik on kuldpruun.

Kuubikuteks ma polegi enne neid vidinaid lõiganud, seda tegi Hingerõõm ja see on superhea mõte, nii on maitsed ühtlasemalt jaotunud..


Kui saaks veel kukeseeni korjama.. ;)


PS: Tegelikult teen käsitööd ka. AGa lihtsalt 100% pildistamisvalmis asju pole veel ja mõnda asja ei saa näidata, sest omanik pole kätte saanud.

Kohtumiseni!

;;