Friday, May 23, 2008

Lõnga värvimine

Mõnda aega tagasi tõin maalt ära ema vanad kopikad, apteegikaalu ja maarjajää..
Sügelesid nurgas.Sain M.Klemola raamatu "Taimedega värvimine" ka.
Ja siis jäi Kuduva Koeraomaniku kaselehtedega värvitud lõnga pildid ette. Ja enam ma vastu ei suutnud panna.
Kaselehti korjasin kaks õhtut, et saada 600 grammi täis (50grammi lõnga jaoks). Lihtsalt polnud aimu, kui rasked need on ja ühte puud ei tahtnud paljaks korjata ja nii ma siis seiklesin lastega metsaserval..





Tegelikult on see lõng küll rohelisem veidi..

Ja järgmine kord peab ikka suurema koguse korraga värvima, muidu ei saa ju sellest miskit asjalikku... Samas, kui metsa läheb on ka jama.

Ja alguses tundus, et lõng tuleb pigem kollakasroheline, kuid keetsin tund aega, nagu juhendis oli öeldud ja peale poolt tundi keetmist oligi samblaroheline õrna kollasekumaga.. Ja selline ta sai. Toon ise on minu meelest küll imeilus!!!

Ahja, lõngaks oli Fortissima Socka.

5 Comments:

  1. Kayl said...
    Oi kui vahva tugev värv tuli :)) Peaks ka kase ette võtma. Selleks vaja ka metsa minna, sest paar nö õuekaske on hirmus kõrgete okstega ;)
    KK said...
    Väga äge ju!
    Sul on tulnud hoopi teistsugune toon kui minu katsetused. Aga nüüd on mul ka maarjast ning tahaks sellega katsetada kangesti :P
    Kai-Epp said...
    Aitäh! :D
    Mulle omale ka nii hirmsasti meeldib, et hakaks kohe seda lõnga kuduma, kui poleks vaja suuri projekte kiiiresti lõpetada.

    Siis mõlemad vutt vutt kaselehti korjama. :P
    Ma hetkel maal ja vaatan muudkui kullipilguga, et niiii, mida ma nüüd saaksin värvimiseks kasutada. :P
    Ja mõtlen, et peaks vask- ja raudvitrolit ka hankima. :P Et siis saaks katsetada ja.. Siis võiks olla suurem pott ja.. :D
    Anonymous said...
    vwf e tmg j, porn. fhd w, gqt szdnoh! njwx a gzb iu.
    mens chains wholesale chile said...
    Kaselehti korjasin kaks õhtut, et saada 600 grammi täis (50grammi lõnga jaoks). Lihtsalt polnud aimu, kui rasked need on ja ühte puud ei tahtnud paljaks korjata ja nii ma siis seiklesin lastega metsaserval.. mens chains canada , mens chains australia ,

Post a Comment